Nega

Serumi za lice. Kada, kako i zbog čega ih volim?

Ok, ako se vratimo nekoliko godina unazad, serumi za lice jesu bili popularni ali ne toliko kao danas. Iskreno, nije ih ni bilo ovoliko, niti je bila ovakva ponuda. Danas, možete naći serum za sve, skoro svaka kozmetička kuća ih ima i svima su dostupni. Sa jedne strane to je odlično, sa druge poprilično zbunjujuće. Postoji ona treća, jako bitna stavka. Nije svaki serum za svakoga, postoje pravila i ako želite da serum na vašoj koži funkcioniše, morate ga koristiti pravilno. Takodje postoji i ona zabluda da je serum samo za zreliju kožu, što svakako nije istina. Serum u ranim dvadesetim je i te kako dobar! Neguje kožu i sprečava starenje. I DA, JAKO JE POTREBAN!

Serum u sebi treba da ima najkorisnije i najkvalitetnije sastojke ali pre nego što počnete da ga koristite postoje pravila.

Prvo i osnovno je čista koža! Umivanje, blagi piling par puta nedeljno, možda dodatno čišćenje nekim losionom zaista nije neka filozofija. E kada je lice čisto, onda je i spremno za serum. Ja volim da ga na lice utapkam još dok je koža vlažna. Prvo serum na ruke, nikako direktno iz pipete na lice, pa polako, lagano utapkajte na kožu lica.

Druga, meni draža opcija je masaža rolerom, a o ovoj fantastičnoj spravici čitaćete u sledećem postu.

Sačekajte 5-10 min, pa onda nastavite sa negom. Kremica, hidratacija i sve ostalo. Kad kažem hidratacija, napominjem da je jako bitna. Nebitno da li imate masniju ili suvlju kožu, hidratantna krema je jako bitna. Kada se nanese na lice posle seruma dobija se dupli uspeh. Serum, pojačava hidrataciju a hidratantna krema čuva sve sastojke iz seruma.

Sada, red je da vam predstavim i svoje omiljene serume za lice.

PRVI I ZAUVEK OMILJENI SEPHORA C + E ULTRA GLOW SERUM

Cena Sephora C+E ultra glow seruma je 2700,00 rsd 30ml, 3780,00 rsd 50ml

ŠTA KAŽE PROIZVODJAČ:

Serum sa prirodnim oblicima vitamina C i E i peptidima iz morskih algi. Pomaže u povećanju sjaja kože dok poboljšava i ujednačava ton kože. 
Tip kože: normalna, suva, kombinovana i masna 

ŠTA KAŽEM JA:

Već pune dve godine SEPHORA C+E ULTRA GLOW SERUM je obavezni deo rutine kada je nega moje kože lica u pitanju. Bukvalno u istoj sekundi kada se nanese, ovaj serum koži da sjaj i svežinu. Uglavnom ga koristim ujutru i ovaj serum moja koža obožava. Poznato je da je vitamin C prirodni pojačivač kolagena i samim tim doprinosi da koža bude elastičnija i blistavija. Takodje je jako bitan i za imunitet naše kože. Samim tim što kožu štiti od spoljašnih štetnih uticaja dobar je za prevenciju nastanka onih dosadnih bubuljica.

Vitamin E je jako bitan i on se nalazi skoro pa u svim kremicama. On zadržava vlagu, takodje zadržava lipide svežim na koži, umiruje kožu i sprečava starenje. U SEPHORA C+E ULTRA GLOW SERUMU jedan od sastojaka su i prirodni peptidi iz morskih akni, koji su poznati po zatezanju kože. Zato je ovaj serum jedna velika preporuka i mnogo ga volim.

SEPHORA TARGETED WRINKLE SERUM





Cena 2700,00 rsd 30 ml

Jasno i glasno, serum protiv bora. I opet, jasno i glasno, mnogo mi se dopada!

Kada sam pročitala da u sebi ima bakuchiol, iskreno nisam imala pojma šta je to. Prvi put sam čula a onda, krenula da istražujem. O Bakuhiolu je sve lepo objašnjeno OVDE , a ja da skratim priču, bakuchiol se predstavlja kao zamena retinolu i to biljnog porekla koja ne iritira kožu. Retinol dokazano stimuliše proizvodnju kolagena, smanjuje bore i efikasan je u borbi protiv akni. Medjutim i ako je retinol sjajan, ume da bude vrlo nezgodan pogotovo za osetljivu kožu pa se njegova upotreba ne preporučuje uvek. Ako želite da se više informišete o njemu, NINA TALKS BEAUTY ima odgovore i savete zlata vredne. Zato je bakuhiol dobra i reklo bi se bezbedna zamena. Prednost bakuhiola nad retinolom jeste u tome da ima protivupalno i antioksidativno dejstvo i što koža na njega ne reaguje negativno.

I da da se razumemo, postoji razlika, retinol je jedna ozbiljna priča i svim tretmanima sa retinolom treba ozbiljan pristup. Ja ga jako volim, potreban mi je ali pre nego što krenete u tu priču, morate biti pažljivi. Zato mi se ovaj serum posebno dopao jer zaista je blag, bezopasan a sa druge strane potreban.

Rekla bih da je za sve tipove kože, može se koristiti i ujutru i uveče, ali ja ga koristim za večernju negu.

SERUM ZA PORE

Serum u sebi sadrži prirodnu salicilnu kiselinu (BHA). Salicilna kiselina je načešći sastojak preparata za masnu, problematičnu kožu, sklonu aknama. Ako imate problem sa proširenim porama, višak sebuma i masniju kožu, upalne procese na koži, bubuljice, preparati sa salicilnom kiselinom su za vas. U ovom serumu je ima 6% i to je totalno bezopasna količina.

PHA ( polyhydroxy acid ) je nežnija varijacija AHA kiselina.

PHA djeluju protivupalno i antioksidativno, hidriraju kožu i blago je pilinguju.
PHA takodje usporavaju starenje uzrokovano suncem i nisu osjetljive na UV zrake kao AHA kiseline. Ovaj serum nisam koristila ali proizvodjivač kaže da pomaže u vidljivom smanjenju veličine pora nakon 28 dana.

TARGETED DARK SPOTS SERUM

SERUM ZA SMANJENJE POJAVE TAMNIH FLEKA

Cena 2700,00 rsd 30 ml

SERUM KOJI POSVETLJUJE I UJEDNAČAVA TON KOŽE.

U sebi sadži enzime prirodnog porekla iz papaje, kombuča prirodnog porekla iz fermentacije crnog čaja.

Kombuča ili Kombuha

Japanska gljiva, gljiva za dugovečnost.
Kombuha gljiva je široko poznata u svetu. Zovu je ruskom, japanskom, kineskom, indijskom čajnom gljivom. Samo ime kombuha je japanskog porekla. Čajnu gljivu zapravo čine dve vrste organizama: gljiva (kvasci) i bakterija sirćetnog vrenja. Kvasci iz šećera stvaraju alkohol, a bakterije taj alkohol koriste kao izvor energije i pretvaraju ga u sirćetnu kiselinu. Pri tom kvasci saharozu pretvaraju u glukozu i fruktozu i time omogućuju bakterijama da stvaraju glukonsku kiselinu, koja štiti kvasce od konkurentnih mikroorganizama.

Smatra se da čaj vraća mladost: „pegla” bore, potamnjuje kosu, ali i povećava imunitet, odlaže „staracke” bolesti…

Sa godinama, spoljašnji faktori kao što su sunce, UV zraci i stres mogu izazvati pojavu tamnih mrlja na koži. Da biste smanjili pojavu ovih tamnih mrlja, svakodnevno koristite ovaj serum.

Šta čini ovaj serum efikasnim?

Enzimi prirodnog porekla iz papaje imaju svojstva pilinga, a kombuča dobijena fermentacijom crnog čaja vidno osvetljava i ujednačava ten.

Klinički rezultati: U naučnom testu obavljenom na 22 volontera nakon 28 dana upotrebe, rezultati su uključivali:

  • 19% smanjenje pojave tamnih mrlja
  • 100% žena je utvrdilo da su tamne mrlje manje vidljive

Kako se koristi:
-Nanesite tri do četiri kapi svakog jutra na čisto lice i vrat.

  • Nežno masirajte.
  • Ponovite uveče.
  • Ovaj serum upotpunjuje vašu rutinu lepote: Pre nanošenja, očistite kožu gelom za čišćenje i nanesite hidratantnu kremu nakon seruma.
  • PS.Ovaj serum još uvek nisam probala ali nije na odmet da se informišete.

ZA KRAJ OSTAVLJAM VAM FOTOGRAFIJU NAREDNOG POSTA JER SEPHORA CLARIYFYNG SERUM I CLARIYFYNG LOSION ZASLUŽUJU POSEBNU PRIČU.

Drage moje/moji, ovde završavam priču prvog dela o serumima. U ovom postu sam se posvetila SEPHORA COLLECTION SERUMIMA, dok će nastavak priče biti šaren. Ono što moram da dodam kada je SEPHORA COLLECTION u pitanju, bilo da je preperativa ili dekorativa u pitanju, jeste kvalitet. Kao i kvalitet u odnosu na cenu.

Zaista sam prezadovoljna, i iz godine u godinu dobijaju sve više moje poverenje. Sada će praznici i verujem da će dosta toga biti sniženo. I da, vrlo bitna informacija je da su SEPHORA COLLECTION (Clean + Planet Positive at Sephora), serumi napravljeni od od 97%, 98% sastojaka prirodnog porekla.

Kada vidite Clean + Planet Positive pečat.

Proizvodi ovog brenda su formulisani bez određenih sastojaka koji su potencijalno štetni po ljudsko zdravlje i životnu sredinu. Oni se takođe bave sastojcima za koje su klijenti zabrinuti, uključujući formaldehide i, oksibenzon i oktinoksat, hidrohinon, triklosan, katran uglja, metilizotiazolinon i metilhloroizotiazolinon, nerastvorljive plastične mikrozrnce i još mnogo toga….

Čitamo se u nastavku za par dana, a do tada, čuvajte se i budite odgovorni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *