Mario Badescu favoriti

Ako ste voljni da probate nove proizvode za negu lica, ako imate osetljivu, suvu kožu ovo je post za vas. Prvi put sam se sa Mario Badescu proizvodima srela još prošle godine i od tada sam im verna. Pomno sam pratila testiranje da bih mogla da vam prenesem mišljenje. Prvi proizvod koji je pao u moje ruke je:

MARIO BADESCU ENZYME CLEANSER

Prvi put kada sam ga probala nista nisam znala o njemu i iskreno nisam bila oduševljena. Medjutim, drago mi je da nisam odustala i da sam mu dala šansu jer trenutno Mario Badescu Enzyme Cleanser je moj omiljeni gel za umivanje. Nego, da se vratim na priču zbog čega mi se nije dopao i zašto je prvi utisak bio negativan. Prvo, razlikuje se od svih ostalih koje sam probala. Najviše se razlikuje jer ne pravi nikakvu penu, što je kod mene imalo kontra efekat a realno bila sam i prilično površna. Kada sam se pomirila sa činjenicom da pene nema i da je nikada neće biti krenuli smo u druženje svakog jutra i večeri. Možda vam delujem malo nejasno ali trebalo mi je vreme da se naviknem na teksturu samog proizvoda i na činjenicu da nema pene, jer ne znam kako bih vam opisala osećaj, sem da je moj utisak bio da ovaj proizvod ne radi apsolutno ništa. Kao što sam već napisala, moja očekivanja i površnost su doprinela takvom utisku i ovo pišem da ako se nadjete u situaciji kao ja, prosto znate da niste u pravu, nemojte da se iznenadite i ne odustajete odmah.

Ovaj enzimski gel, nežno zelene boje na koži postaje bezbojan što možete videti i na sledećoj fotografiji.

Obogaćen je voćnim kiselinama i AHA kiselinama.

Šta su AHA kiseline?

To su prirodne kiseline koje se nalaze u hrani, pretežno u vocu. Drugi naziv su , VOĆNE KISELINE. Koriste se za tretman suve kože sklone starenju, kao i za uklanjanje bubuljica sa kože. AHA kiseline sluze da ubrzaju proces i potpomognu mrtvim ćelijama da pre nestanu sa lica, a mladoj, zdravoj koži da zablista. One povećavaju debljinu dubljih slojeva kože i na taj način je učvršćuju.

Jako je dobar za ostljivu, suvu kožu kao i kožu koja sklona aknama. Sadrži ekstrate grejfa i papaje. Upravo su oni zaduženi za blagi, prirodni piling zahvuljujići Aha kiselinama koje sadrže. Takodje, sprečavaju i nakupljanje koje može da prouzrukuje stvaranje mitisara i bubuljica. Jako dobro radi posao i ako ne izgleda tako. Nežan a dobar čistač. Posle njega koža je glatka, čista, nežna. Jako lep, svež i čist miris, na moju radost zadržava se na koži.

Još jednom ponavljam da je sjajan proizvod i da mu treba dati šansu a i vreme za navikavanje.

Cena – 16$

MARIO BADESCU SUPER COLLAGEN MASK

Maska je na bazi kolagena i gline, napravljena sa idejom da učvrsti, zateže i očisti kožu. Relativno skoro sam počela da je koristim i mogu vam reći da mi se dopada. Nisam preoduševljena ali maska je ok.

U prvom korišćenju sam mislila da će mi dodatno isušiti kožu ali nije. Zbog gline u sebi jako se brzo suši, prilično prija i ima blagi osećaj hladjenja. Jako brzo se zateže i čini se da se neće skinuti sa lica tako lako, medjutim skinula sam je baš brzo. Voda i mokra krpica a zatim umivanje. Bukvalno sve sam skinula za 5 min. Lice je čisto, glatko, osveženo. Nije hidrirano ( ne očekujem) ali nije ni suvlje ili dehidrirano. Nastaviću da je koristim dvaput nedeljno pa naknadno javljam konačne utiske.

Držim je nekih 20 min, uglavnom uveče. Umirujuća zobena kaša u njoj takodje pomaže koži koja je sklona iritacijama. Ako imate osetljiviju kožu, crvenila, ovo može biti maska i za vas.

Cena – oko 18$

MARIO BADESKU FACIAL SPREY WITH ALOE SAGE AND ORANGE BLOSSOM

Ljudi, ja obožavam ovaj proizvod. Dovoljno je da napišem da u sebi sadži žalfiju, aloe veru, esencijalnu vodu cveta narandze i ekstrat timijana (majčina dušica) i da vam sve bude jasno. Koristim ga stalno, bukvalno postajem zavisna i čini se da neću moći bez njega. Ovaj sprej za lice u trenutku hidrira, smiruje i osvežava lice. Za sada je najbolji koji sam probala. Koristim ga pre šminkanja, posle šminkanja, posle umivanja, nekada u toku dana kada mi prosto lice traži dašak hidratacije i osveženje, uveče kao završni korak nege i noćne rutine.

Jedina zamerka je raspšivač, mogao je biti bolji. Svakako, mogu da zažmurim.

Preporuka od srca!

Ovaj fantistični sprej za lice možete kupiti u našim Sephorama a cene pišem naknadno.

Na mom INSTAGRAMU vas čeka i video gde možete videti na koji način koristim ove proizvode.

Ljubim vas i eto mene za par dana sa novim proizvidima ili novom pričom. A vi, pišite mi…

Leave a Reply