YSL PARFEMI – Black Opium Nuit Blanche vs Mon Paris

ysl

Yves Saint Laurent! Institucija! Jedan svet! Uživanje! San!

Eto, to je za mene Yves Saint Laurent.

 Priča ide ovako, prvi skup parfem koji sam posedovala davne neke 90-te, bio je Gabrijela Sabatini. Sećam kao da je bilo juče! Sećam se mirisa, čini mi se svake note. Sećam se bočice, moje sreće neopisive jer sam mala a imam parfem. Pravi! Sećam se i nesreće, nije bilo pumpice, samo bočica i poklopac. Kod mene smotane trajao je vrlo kratko. Jedina dobra stvar je ta da mi je soba mesecima mirisala na Gabrijela Sabatini parfem. Ja nisam… Tugovala sam, jako. Mislila sam ko zna kada ću dobiti novi. I bila sam u pravu, od mog sedmog razreda prošle su godine dok nisam upisala srednju školu i dobila  parfem. Nov! Pravi! Sa pumpicom! Bio je to YSL  Champagne. Odmah sam se zaljubila u isti, zavolela. Toliko da sam ga guska štedela, čuvala godinama, kao da je posledni na svetu. Realno u to vreme i jeste mi bio sve, znala sam da o još nekom parfemu (pravom) mogu samo da sanjam.

Od prve plate kupila sam parfem. Sama! Pravi! Znate koji ?

YSL Young Sexy Lovely.

Na moju veliku žalost, nisam bila oduševljena. Naravno, koristila sam ga jer drugi nisam imala…

Prošlo je vreme, puno parfema dok nisam upoznala sebe. Sebe sa parfemom. Isprobavala sam, eksperimentisala, tražila pravi. I posle svih godina ima par kojima se vraćam. U medjuvremenu sam na YSL parfeme zaboravila sve do pre par godina kada sam od drugarice dobila CINEMU. O Bože kako je lep, kako me je vratio u to bezbrižno doba sreće i spokoja. Prelep miris, glamurozan, romantičan, topao a hladan. Snažan. Kako sam ga koristila uglavnom zimi trajao je dugo. Bočica je bila 90ml i jedan je od onih parfema koje ne možete potrošiti lako. Rekla bih, vrlo isplatljiv. Prošle godine, sebe sam častila novim YSL parfemom.

Black Opium Nuit Blanche

img_1157

 

Na prvi njuh podsetio me je na CINEMU.  Poseduju istu snagu, glamur, senzualnost. Jednako dobri!

Nuit Blanche je godišnji umetnički festival u Parizu koji traje cielu noć. Black Opium Nuit Blanche je inspirisan noćnim provodom u gradu koji nikada ne spava, te obećava misteriozno i nepredvidljivo iskustvo svetlucave noći u kojoj je sve moguće. Između tenzije i senzualnosti, drskosti i ženstvenosti, parfem kombinuje energiju kafe sa iskričavim cvietom narandže, osvietljenim belim mošusom. Tu su note svilenkasto glatke riže, Bourbon bibera, absoluta cvieta narandže, akorda Black Opium kafe, absoluta vanilije, sandalovine i bielog mošusa.

 Nisam vična opisuvanju mirisa, ali znam jedno. Nije previše sladak.  Mošus, narandža, vanila. Definitivno mirisi koji me pokreću!  Koji me raznežuju i usrećuju istovremeno. Ovaj parfem me ,,radi”, vrlo bitna stvar kada sam ja u pitanju.

Bočicu neću da komentarišem, slika govori više od reči.

Dostupan je kao 30, 50 i 90 ml Eau de Parfum.

____________________________________________________________________________________________________________________

 Pre nekih mesec dana bila sam na predstavljanju novog YSL parfema.

Ysl- Mon Paris

img_0888

Na promociji mi se svideo. Medjutim, kako sam imala parfem na sebi nije bilo realno rasudjivanje. Naravno, nije ni bio na mojoj koži.

Koliko puta vam se desilo da odlepite za parfemom kada miris osetite na nekom drugom a kada je na vama, nista! Ni isti miris, ni isti osećaj. Ysl Mon Paris i ja se upoznajemo. Ponekad smo super, ponekad i ne baš. Samo jedne kišne večeri mi je prijao, u ostalim danima ne.

 

img_0867

Mon Paris najavljen je kao blistav miris koji predavala modernu mirisnu interpretaciju ljubavi koja je slobodna od svih prepreka, posvećena i intenzivna.
 Otvara se sočnom i slatkom mešavinom jagode, maline i kruške. Dominira nota cveta dature zajedno sa buketom božura, jasmina i cvieta narandže. Kristalni bieli mošus i intenzivni pačuli daju klasični i provokativni  potpis parfemu.

Ja volim voćne i osvežavajuće mirise. Ali voćne i slatke, definitivno ne. Jagoda, kruška, pačuli. Note koje mene ne čine srećnom. Previše slatko za moj ukus.

Da se razumemo, parfem je jako lep ali ne na mojoj koži. Poklonila sam ga drugarici i na njoj je divan. Ne smeta mi, čak ga i poželim. Ali na meni, nikako.

Ako volite eksplozije mirisa ovo je definitivno parfem za vas. Otvoriće vam sva čula i verovatno probuditi maštu.

Miris je isti kao i bočica. Elegantan, nežan, romantičan dok crna mašna asocira na skrivenu strast koja svakog momenta može da se rasplamsa.

YSL Mon Paris je dostupan kao 30, 50 i 90 ml Eau de Parfum.

img_1164

 Ysl Black Opium Nuit Blanche i Ysl Mon Paris su totalne suprotnosti. Dva različita karaktera. nema potrebe da naglašavam koji više volim…

img_1160

Ysl parfeme možete kupiti u našim Sephorama i Jasmin parfimerijama.

KOJI JE VAŠ OMILJENI PARFEM?

2 comments

  1. Tatjana Ristivojevic says:

    Moj prvi susret sa parfemom je bio kao srednoskolka klasicni sanel 5 i opium ali onaj prvi stari,to su bila prva dva original parfema koja sam imala,üposle toga sam u novinama videla reklamu kenzo jungle i dok se jos nije pojavio kod nas ja sam imala oba i sa tigrom i sa lavom,imala sam srecu tata mi je radio preko ceo zivot i mogla sam da imam sta god pozelim kao sto sam tada i imala,taj kenzo jungle ja dugo ne vidjem kod nas u prodaji ali to je moj parfem za sva vremena,mnogima se ne svidje,dosta njih kaze da je preostar,prejak,presladak,ali ja ga obozavam,znas ono kad nadjes sebe u nekom parfemu ,imala sam utisak da je napravljen bas za mene,i sada kupujem ekonomik kopiju jer samo tu sam videla kenzo jungle i skinut je savrseno,mirisu mi stvari po 7 dana,poslednji koji sam dobila na poklon bio je La vie set belle,on mi je bas onako lagan nezan,mislim cak i da je preblag za mene,ali posto je pravi a ja sebi to vise ne mogu da priustim presrecna sam sto ga imam

Leave a Reply