Bitno da je nekad bilo lepo…

A mozda i nije…

Ovih dana mi ne smeta toliko ni izolacija, ni samoca, ni cinjenica da nemam posao, ni ostanak kod kuce, ni muz :-), ni sneg, ni dete sto ne ide u skolu. Kontam naucice puno toga iz svih desavanja, mozda vise nego u skoli. U najmanju ruku naucice da ceni sve ono zaboravljeno, nevidljivo a jako bitno.

Ako izuzmemo cinjenicu da sam u pms -u, najvise mi smeta konfizija u glavi. Moje misli i teorije. Razocarana sam, jako. Tuzna a mirna. Cudna. Nisam ni panicar, nije mi ni prvi put da je u najavi jos jedna borba. Treba ostati psihicki stabilan, zdrav. Finansijski, kod nas je borba uvek. Dva koraka napred, jedan nazad, tri napred, 6 nazad, pa u krug. Ali ni to nije nesto na sta nismo navikli. Kao i vecina, guramo. Treba ostati zdrav a vise nego ikada treba biti covek. Ko nije, ima vremena da se preispita i postane. Nije kasno!

Za pocetak #StayHome

I jesam ja beauty bloger i ovaj delic drustvenih mreza rezervisan je za lepotu, negu, sminku a ja, ako sam vec neki ,, influens,, iskoristicu i onaj najmanji procenat da sa vama podelim nesto od svojih misli. Delila sam sa vama puno toga, dobro i lose. Ako me pratite znate da je meni je svaka godina, zdravstveno borba. Izazovima nikada kraja. Ono cime mogu da se pohvalim je to, da sam iz svega loseg izvukla pouku, menjala sebe i bolja sam. Jesam, zaista!

Nije toliko lepo, nije sareno, nema veselih boja, ne mirise ali ovaj post , svakako ce uticati na sve nas da budemo lepsi, bolji. Pre svega iznutra…

Pa, da pocnem.

Ne muci mene moje stanje. Licno. Mene muci nesto drugo. Globalno. Veliko…

Evo danima mislim o Koroni, Putinu, kapitalizmu, socijalizmu, komunizmu, balansu, ravnotezi, planeti. Nama, ljudima. Cudni smo mi ljudi… Jako cudni. Spremni na sve, dok neko ne lupi sakom o sto i kaze DOSTA! Inteligentni, a mora da nam se kaze? Sve imamo, sve vidimo, sve kao razumemo ali mora da nam se kaze! Da se naredi, da se kazni. Zato razmisljam i o Putinu i njegovoj strogoci i pandemiji. Srbiji. O prirodi i ravnotezi. O nama…Ljudima, glupostima, sebicluku, samozivosti… I pitam se, da li smo zasluzili ovakav samar. Negde duboko branim ljudski rod a sa druge strane sigurna sam da smo sve, samo ne ispravni!

Pitam se da li nam je zaista bilo lepo?

Daj, daj i samo daj! Sve mi daj!

Neverovatno ali samo mi je to trenutno u glavi. Snizenja, kupovine, sminka, garderoba, cipele, putovanja, hrana, restorani, bahatost, hedonizam, sebicnost, ambicije, lenjost… E danas, kada je glavna vest koliko ima zarazenih, da li ima kvasca i da li ce biti maski, danas kada svi imamo visak vremena, kada smo u kucama i sami sa sobom hajde da budemo drustveno odgovorni i da se zapitamo?

Mozda ce nas ova pitanja podstaci da promenimo svoje ponasanje! Ako damo iskrene odgovore mozda cemo se i uplasiti! Al neka, treba tako!

Da li smo odgovorni? Prema sebi, drugima, prema prirodi?

Da li cenimo? Zivot, ljubav, zdravlje i opet prirodu?

U svakodnevnom zivotu, optereceni raznim problemima i obavezama zaboravili smo na najbitnije stvari. Zdravlje na prvom mestu. Zdravlje pojedinaca, porodice, stanovnika, nacije, planete?! Od cega zdravlje najvise zavisi je nacin zivota i okruzenja u kom zivimo. Ako zelimo da cuvamo sebe, najblize i planetu moramo da pocnemo sa promenama. Odmah! Nek dvaput razmislimo, nek pitamo druge. Nek se preispitamo…Samo da pocnemo!

Vreme je da ozbiljno brinemo o sebi, svom okruzenju, o ovoj planeti bez da nam neko kaze! Bez da nam neko naredi!

Sebe ulepsavamo stalno, hajde da ulepsamo i zivot. Da damo ljubav drugima i planeti. Da malo vise mislimo na svet nego na sebe. Da delimo!

Neka je nekada bilo lepo, hajde da bude jos lepse.

Zato!!!

Hajde da se restartujemo i krenemo iz pocetka… Restarjtuj se! Ostani kuci i razmisli. Nek bude jos lepse!

2 comments

  1. Daca says:

    Mora biti lepše. Trenutno sam u situaciji da “ne znam gde udaram”… a u sebi ponavljam- dobro je, sve je dobro… Bilo je lepo i biće još lepše. ♥️

Leave a Reply